Witte chocolade kokostaart



Deze witte chocolade kokostaart is heerlijk voor de lente en de zomer. De witte chocolade kokostaart bestaat uit heerlijk zachte cake, gevuld en afgestreken met een crème van witte chocolade. Dankzij de kokos op deze taart waan je jezelf voor even op een tropisch eiland.

Ingrediënten

Cakes

  • Suiker - 281 gram
  • Witte chocoladedruppels, gesmolten en afgekoeld - 175 gram
  • Boter, op kamertemperatuur - 226 gram
  • Bloem - 375 gram
  • Eieren - 4
  • Melk - 250 milliliter
  • Vanille-extract - 2 theelepels
  • Zout - ¼ theelepel
  • Baking soda - ½ theelepel
  • Bakpoeder - 1 theelepel

Witte chocolade crème

  • Witte chocoladedruppels, gesmolten en afgekoeld - 175 gram
  • Poedersuiker - 400 gram
  • Boter, op kamertemperatuur - 113 gram
  • Roomkaas, op kamertemperatuur - 225 gram
  • Gezoete kokosvlokken - 200 gram
  • Vanille-extract - 1 theelepel
  • Bereidingstijd : 15 minuten
  • Baktijd : 35 minuten
  • Porties : 16

Bereidingswijze

Cakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet twee ronde bakvormen met een doorsnede van 23 cm in.
  2. Klop de boter en de suiker in een grote mengkom in 3 tot 5 minuten met een staafmixer tot een luchtige massa
  3. Voeg dan de eieren één voor één erbij en klop ze na elke toevoeging goed door het boter-suikermengsel.
  4. Voeg de gesmolten witte chocolade en vanille-extract erbij en klop dit door het mengsel.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvormen en bak de cakes in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar, of tot wanneer een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt.

Witte chocolade crème

  1. Klop de boter en de roomkaas op voor 1 tot 2 minuten gemiddelde snelheid.
  2. Voeg de afgekoelde gesmolten witte chocolade toe en mix de ingrediënten goed door elkaar.
  3. Voeg de poedersuiker erbij en klop tot het geheel tot een glad mengsel.

Taart assembleren

  1. Leg een cake laag op een presenteerschaal of taartbord en bestrijk de bovenkant van de cake met 375 milliliter van het glazuur.
  2. Leg de tweede cake laag er bovenop en bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met het glazuur.
  3. Strooi de kokosvlokken over de bovenkant en breng ook kokos aan zijkant van de taart aan.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders