Witte chocolade frambozentaart



Witte chocolade smaakt heerlijk in combinatie met frambozen. Deze heerlijke witte chocolade frambozentaart is daar het bewijs van, en is een van mijn meest favoriete desserts. Ook bij een kopje koffie of thee doet deze witte chocolade frambozentaart het altijd erg goed.

Ingrediënten

Zandbodem

  • Suiker - 100 gram
  • Boter - 170 gram, in stukjes
  • Bloem - 280 gram
  • Ijswater - 1 eetlepel
  • Eigelen - 4
  • Citroensap - 1 eetlepel
  • Snufje zout

Vulling

  • Slagroom - 177 milliliter
  • Ei, licht geklopt - 1
  • Verse frambozen + extra voor garnering - 125 gram
  • Poedersuiker - 1 eetlepel
  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Baktijd : 50 minuten
  • Porties : 6 tot 8

Bereidingswijze

Zandbodem

  1. Plaats de suiker, bloem en zout in een foodprocessor en pulseer voor een paar seconden.
  2. Voeg de boter toe en pulseer tot er grove korrels zijn gevormd.
  3. Voeg de eigelen, citroensap en water toe en pulseer tot het mengsel zich tot een bal vormt.
  4. Haal het deeg uit de foodprocessor en vorm het deeg in een platte schijf.
  5. Dek het deeg af met vershoudfolie en plaats voor 30 minuten in de koelkast.
  6. Leg het deeg in een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter en plaats de taartvorm met het deeg voor nog eens 30 minuten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 190 graden, met het rooster op de laagste positie in de oven.
  8. Bedek de gekoelde zandkorst met aluminiumfolie, en bedek het aluminiumfolie met droge bonen om de folie op zijn plaats te houden.
  9. Bak de zandbodem voor 10 minuten. Verwijder de droge bonen en het aluminiumfolie en bak de zandbodem voor nog eens 5 minuten.
  10. Laat de zandbodem afkoelen.

Vulling

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Plaats de witte chocolade en de slagroom in een steelpan en smelt de chocolade op laag vuur.
  3. Klop het ei lichtjes met een elektrische mixer op de laagste snelheid.
  4. Terwijl je blijft kloppen, voeg je het chocolademengsel en likeur toe, waarbij je ervoor zorgt dat er geen lucht in het mengsel komt. Klop nog even voor 15 seconden door.
  5. Leg de frambozen met het puntige gedeelte naar boven op de zandbodem.
  6. Giet de vulling zo over de frambozen dat de puntjes van de frambozen nog boven de vulling uit steken.
  7. Bak de witte chocolade frambozentaart in 30 tot 35 minuten gaar.
  8. Laat de taart voor 3 tot 4 uur op kamertemperatuur staan.
  9. Vlak voor het serveren garneer je de taart met de resterende frambozen en bestuif je de taart met de poedersuiker.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders