Chocoladetaart met rood fruit



Rood fruit en chocola ziet er niet enkel heerlijk uit, zo smaakt het ook! Deze chocoladetaart met rood fruit, die je eenvoudig zelf kunt maken, past perfect bij een romantisch diner. Als je ze bovendien afwerkt met vers fruit en zelfgemaakte jam zal ze nog lekkerder zijn!

Ingrediënten

Voor de amandelbiscuit

  • Suiker - 65 gram
  • Ei - 75 gram
  • Eiwit - 50 gram
  • Amandelmeel - 57 gram
  • Bloem - 12 gram
  • Boter - 10 gram

Voor de jam

  • Geleisuiker - 60 gram
  • Roodfruit puree - 100 gram
  • Sap van een citroen - ¼

Voor de crémeux

  • Suiker - 85 gram
  • Roodfruit puree - 100 gram
  • Eieren - 2 stuks
  • Roomboter - 150 gram
  • Gelatine - 2 blaadjes

Chocolademousse

  • Suiker - 62 gram
  • Water - 62 ml
  • Pure chocolade druppels - 125 gram
  • Eidooiers - 75 gram
  • Slagroom - 450 ml
  • Gelatine - 3 blaadjes

Cacaogelei

  • Suiker - 180 gram
  • Water - 140 ml
  • Slagroom - 130 ml
  • Gelatine - 3 blaadjes
  • Cacao - 60 gram

Bereidingswijze

Amandelbiscuit:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 220°C
  2. Met de helft van de suiker en de eieren meng je het amandelmeel stevig door elkaar
  3. Klop nu het eiwit met het restant suiker tot een stijve massa
  4. Smelt nu zachtjes de boter
  5. Meng deze gesmolten boter door het amandelmengsel en voeg het eiwit toe aan dit mengsel
  6. Giet het overgebleven mengsel in een taartvorm en bak in de over het amandelbiscuit tot deze goudbruin is. Dit duurt ca 20 tot 30 minuten
  7. Snij nu het amandelbiscuit tot 2 of 3 plakken biscuit. Zorg ervoor dat de onderste laag het grootste is

De Jam:

  1. Voeg daarna wat van de citroensap door de gelei en laat het vervolgens afkoelen
  2. Was zo nodig het roos fruit en voeg dit toe in een pannetje met een scheutje water en breng dit samen met de geleisuiker aan de kook.

De crémeux rood fruit:

  1. Doe de puree van rood fruit in een pannetje en breng dit samen met de suiker aan de kook
  2. Als de puree met suiker kookt voeg je langzaam de eieren toe aan het mengsel, blijf wel goed roeren
  3. Zet het pannetje nu op een laag vuur en laat het mengsel langzaam garen totdat je strepen over de bodem van het pannetje kunt maken. Zorg er wel voor dat het mengsel niet aan de kook raakt!
  4. Voeg de gelatine al roerend door het mengsel
  5. Laat het geheel nu afkoelen in de vriezer

De Chocolademousse:

  • Meng de suiker door het water en breng dit aan de kook
  • Smelt de chocolade en mix de chocolade door de slagroom tot het een yoghurtdikte heeft gekregen
  • Kluts nu de eierdooiers en giet de warme suikersiroop over het mensel
  • Week nu de gelatine los in koud water
  • Verwarm de gelatine in het water tot deze helemaal is opgelost
  • Meng daarna het eierdooiermengsel samen met de chocolade, gelatine en de room door elkaar heen

De gelei

  • Breng nu de suiker, het water, de room en cacaopoeder aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken tot de gelei is ingedikt
  • Week weer wat gelatine in koud water
  • Haal nu het pannetje met het mengsel van het vuur en knijp de gelatine uit en los deze op in de siroop

De taart

  • Bestijk wat olie in een bijpassende taartvorm
  • Leg nu het grootste plak biscuit in de taartvorm en smeer over het biscuit wat rood fruit jam
  • Leg over het roodfruit jam de bevroren cremaux en spuit hierop de chocolademousse tot ongeveer halverwege de bakvorm
  • Leg over de mousse de kleine biscuitplak
  • Eventueel kan je daarover wat slagroom spuiten
  • Met de chocolademousse vul je nu verder de bakvorm
  • Strijk nu de taart mooi vlak en zet deze daarna in de vriezer
  • Wanneer de taart voldoende is afgekoeld kan je de taart uit de ring halen en op een ovenrekje plaatsen
  • Verwarm tot circa 40°C de cacaogelei en schenk de cacao over de bevroren taart uit
  • Versier de taart af met vers rood fruit en chocolade decoraties

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders