Chocoladetaart met marmelade



Een overheerlijke chocoladetaart met marmelade. Deze marmelade taart smaakt het beste met eigen gemaakte verse marmelade maar u kunt natuurlijk ook marmelade uit een potje gebruiken. Heerlijk fris voor in de zomermaanden maar ook voor de rest van het jaar is deze marmelade chocoladetaart heerlijk!

Ingrediënten

Beslag

  • Suiker - 200 gram
  • Bloem, gezeefd - 190 gram
  • Eidooiers - 2
  • Sinaasappel marmelade - 2 eetlepels
  • Cacao - om te bestuiven
  • Boter - 226 gram
  • Poedersuiker, gezeefd - 100 gram
  • Pure chocolade, in stukjes - 170 gram
  • Roomboter - 100 gram
  • Eieren (L), gescheiden - 5
  • Gemalen amandelen - 56 gram
  • Bakpoeder - 3 theelepels

Glazuur:

  • Boter - 113 gram
  • Poedersuiker - 200 gram
  • Espresso - 4 eetlepels (of instant espresso, gemixt in 4 eetlepels water)

Garnering:

  • Pistachenoten naar smaak

Bereidingswijze

Amandelbiscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet een bakvorm met een doorsnede van 23 cm in, bedek de bodem met bakpapier en bestuif met cacao.
  2. Breng een pan met een laag water aan de kook, doe de chocolade in een kom en zet de kom bovenop de pan. Smelt de chocolade al roerend. Wanneer de chocolade gesmolten is, zet je het apart.
  3. Klop de boter met een mixer tot een luchtige massa.
  4. Voeg de eigelen één voor één toe en mix goed.
  5. Voeg de marmelade toe roer de gesmolten chocolade erdoor.
  6. Voeg de bloem, gemalen amandelen en het bakpoeder toe en meng dit door het beslag.
  7. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en bak de cake in 1 uur en 15 minuten gaar.
  8. Laat de taart voor een aantal minuten in de bakvorm afkoelen en stort de taart op een rooster om hem daar volledig te laten afkoelen.
  9. Terwijl de taart aan het afkoelen is ga je over tot het bereiden van het glazuur.
  10. Mix alle ingrediënten tegelijk tot een glad mengsel. Verwarm het mengsel eventueel iets om de smeerbaarheid van het glazuur te verhogen.
  11. Wanneer de taart volledig is afgekoeld, snij je hem horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt.
  12. Vul de taart met het glazuur en breng op de bovenste laag van de taart glazuur aan.
  13. Besprenkel de taart met de pistachenoten.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders