Chocoladetaart met kaneelroom



Deze lekker smeuïge chocoladetaart verrast door de combinatie met kaneel. Een onverwachte combinatie met chocolade maar eens je deze taart geproefd hebt besef je hoe goed kaneel en chocolade samengaan! De rum in de taart en in de kaneelroom zorgt voor een extra kick, maar deze mag je natuurlijk ook weglaten.

Ingrediënten

Taart:

  • Pure chocolade, in stukjes - 113 gram
  • Boter, in kleine blokjes + extra voor het invetten - 340 gram
  • Sterke koffie - 60 milliliter
  • Suiker - 400 gram
  • Eieren (L) - 3
  • Bloem - 250 gram
  • Bruine rum - 60 milliliter
  • Snufje zout
  • Bakpoeder - 1 theelepel
  • Kaneel, gemalen - 1 theelepel
  • Kruidnagel, gemalen - 1 theelepel
  • Baking soda - ½ theelepel
  • Karnemelk - 118 mililiter

Rum siroop:

  • Boter - 28 gram
  • Suiker - 50 gram
  • Bruine rum - 118 milliliter

Kaneelroom:

  • Bruine rum - 2 eetlepels
  • Slagroom - 236 milliliter
  • Kaneel, gemalen - 1 theelepel
  • Vanille-extract - 1 theelepel
  • Poedersuiker - 29 gram
  • Bereidingstijd : 45 minuten
  • Baktijd : 30 minuten
  • Porties : 16

Bereidingswijze

Taart:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet twee ronde bakvormen met een doorsnede van 20 centimeter in.
  3. Doe de bloem, kruiden, zout, baking soda en bakpoeder in een kom en roer alles goed doorelkaar en zet apart.
  4. Smelt de chocolade en boter in een kom boven op een pan met een laag kokend water.
  5. Wanneer dit gesmolten is, roer je er de koffie, rum en suiker door. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  6. Giet dit mengsel over in een grote kom.
  7. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en bak de cake in 1 uur en 15 minuten gaar.
  8. Klop de eieren door het chocolademengsel.
  9. Roer de droge ingrediënten die je apart gezet hebt door het chocolademengsel.
  10. Voeg de karnemelk en vanille-extract toe en mix alles goed door tot het mengsel toegenomen is in dikte.
  11. Giet het mengsel in de voorbereide bakvormen en bak de cakes in 30 minuten gaar, of wanneer een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt.

Rum siroop:

  1. Vlak voordat de cake gaar is, verwarm je de suiker, boter en rum in een pannetje tot de suiker en boter zijn opgelost en de ingrediënten goed gemengd zijn.
  2. Wanneer de cakes klaar zijn, plaats je ze in de bakvorm op een rek.
  3. Giet de rum siroop over de cakes heen. (je kunt eventueel van te voren met een vork een aantal gaatjes in de bovenkant van de cakes prikken, zodat de opname van de rum siroop wordt bevorderd)
  4. Laat de cakes verder afkoelen.

Kaneelroom:

  1. Rooster de kaneel in een klein pannetje op middelmatig vuur, tot de kaneel begint te geuren.
  2. Haal de pan van het vuur en laat de kaneel afkoelen.
  3. Doe de slagroom, vanille-extract en suiker in een kom en sla de slagroom stijf.
  4. Spatel vervolgens de kaneel en de rum door de stijfgeslagen room.

Taart assembleren:

  1. Verwijder de cakes uit de bakvormen en plaats een cake op een serveerschaal of taartbord.
  2. Breng een laag kaneelroom aan op de cake en plaats er de tweede cake laag bovenop.
  3. Bestrijk de bovenkant met de kaneelroom.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders