Chocolade truffels



Een makkelijk, heerlijk en bovendien goedkoop recept zijn de chocolade truffels. Hiernaast zijn ze veel lekkerder en gezonder dan de varianten die u in de supermarkt kan kopen, want zelf maken betekend geen conserveermiddelen.

Het leuke is dat u de smaak van de truffels zelf kan bepalen, want deze hangt af van de smaak van de chocolade die u gaat gebruiken voor de bereiding van de chocolade truffels. Wanneer u pure chocolade gebruikt dan zullen de truffels wat meer bitter smaken en wanneer u melkchocolade gebruikt dan zullen de truffels natuurlijk wat zoeter smaken. Het leuke is dus dat u zelf de smaak kan afstemmen op uw wensen.

Veel succes met het bereiden van de chocolade truffels!

Ingrediënten

  • Room - 125 ml
  • Pure chocolade - 250 gram
  • Boter - 75 gram
  • Cacaopoeder
  • Smaakstoffen zoals: - Noten, kaneel, likeur, tijm of rozemarijn, zwarte peper en kokos
  • Bereidingstijd : 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de room met de boter in een pannetje. Haal van het vuur wanneer de boter is gesmolten.
  2. Smelt hier de chocolade in.
  3. Laat dit (liefst au bain marie in ijswater) onder regelmatig roeren afkoelen.
  4. Als het mengsel begint te stollen kunnen er smaakstoffen aan worden toegevoegd. Als het mengsel wordt verdeeld kun je dus ook meerdere soorten (smaken) truffels maken.
  5. Wanneer het stevig is geworden rollen we er truffels van.
  6. Deze worden zacht aan de buitenkant, dus ze moeten ergens doorheen gerold worden. Dit kan door: cacaopoeder, fijngehakte nootjes, kaneelpoeder, kokosrasp, etc.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders