Chocolade truffels
Een makkelijk, heerlijk en bovendien goedkoop recept zijn de chocolade truffels. Hiernaast zijn ze veel lekkerder en gezonder dan de varianten die u in de supermarkt kan kopen,
want zelf maken betekend geen conserveermiddelen.
Het leuke is dat u de smaak van de truffels zelf kan bepalen, want deze hangt af van de smaak van de chocolade die u gaat gebruiken voor de bereiding van de chocolade truffels.
Wanneer u pure chocolade gebruikt dan zullen de truffels wat meer bitter smaken en wanneer u melkchocolade gebruikt dan zullen de truffels natuurlijk wat zoeter smaken. Het leuke
is dus dat u zelf de smaak kan afstemmen op uw wensen.
Veel succes met het bereiden van de chocolade truffels!
Ingrediënten
- Room - 125 ml
- Pure chocolade - 250 gram
- Boter - 75 gram
- Cacaopoeder
- Smaakstoffen zoals: - Noten, kaneel, likeur, tijm of rozemarijn, zwarte peper en kokos
- Bereidingstijd : 20 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de room met de boter in een pannetje. Haal van het vuur wanneer de boter is gesmolten.
- Smelt hier de chocolade in.
- Laat dit (liefst au bain marie in ijswater) onder regelmatig roeren afkoelen.
- Als het mengsel begint te stollen kunnen er smaakstoffen aan worden toegevoegd. Als het mengsel wordt verdeeld kun je dus ook meerdere soorten (smaken) truffels maken.
- Wanneer het stevig is geworden rollen we er truffels van.
- Deze worden zacht aan de buitenkant, dus ze moeten ergens doorheen gerold worden. Dit kan door: cacaopoeder, fijngehakte nootjes, kaneelpoeder, kokosrasp, etc.