Chocolade kruidkoek



Deze verrassend lekkere chocolade kruidkoek is heerlijk kruidig en gevuld met noten en rozijnen. Hij is eenvoudig te bereiden en snel klaar, ideaal als je niet veel tijd hebt en snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Deze chocolade kruidkoek is een uitermate geschikte lekkernij voor bij de koffie of thee.

Ingrediënten

Kruidkoek

  • Cakemeel, gezeefd - 190 gram
  • Cacao - 50 gram
  • Suiker - 202 gram
  • Lichte olijfolie - 80 milliliter
  • Sterke koffie, warm - 240 milliliter
  • Gerijpte balsamico azijn - 1 eetlepel
  • Vanille-extract - 1 ½ theelepel
  • Zout - ½ theelepel
  • Baking soda - 1 theelepel

Kruidenmengsel

  • Gemalen kaneel - 1 ¼ theelepel
  • Gemalen kruidnagel - ¼ theelepel
  • Nootmuskaat - ¼ theelepel
  • Ketoembar - ¼ theelepel
  • Zwarte peper - ¼ theelepel
  • Vanille-extract - 1 ½ theelepel
  • Gemengde noten, gehakt - 170 gram
  • Rozijnen, gehakt - 247 gram
  • Gekonfijte sinaasappelschil, gehakt - 3 theelepels
  • Bitterzoete chocolade (65%), gehakt - 226 gram
  • Bereidingstijd : 20 minuten
  • Baktijd : 40 minuten
  • Porties : 10 tot 12

Bereidingswijze

  1. Zet de oven alvast voor op 205 °C.
  2. Vet een anti-aanbak springvorm met een doorsnede van 25 centimeter in en zet apart.
  3. Roer het cakemeel, suiker, zout, cacao, baking soda in een grote kom met een vork doorelkaar en zet apart.
  4. Pak een kleinere kom en doe daar de olie, koffie, vanille-extract en azijn in en roer dit door.
  5. Klop met een elektrische mixer het natte mengsel door het bloemmengsel enkel tot een massa.
  6. Roer de kruidnagel, ketoembar, kaneel, nootmuskaat, vanille-extract, zwarte peper, rozijnen, noten, gekonfijte sinaasappelschil en bitterzoete chocolade door het beslag.
  7. Giet het beslag in de voorbereide springvorm.
  8. Bak de chocolade kruidkoek tot een satéprikker schoon uit het de koek komt, in ongeveer 40 minuten gaar.
  9. Laat de chocolade kruidkoek op een rooster volledig in de springvorm afkoelen.
  10. Haal de chocolade kruidkoek uit de springvorm en leg de koek op een taartbord of serveerschaal.
  11. Bestuif de bovenkant met cacao en serveer.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders