Chocolade Cheesecake



Deze geweldige chocolade meringuetaart is niet alleen een lust voor het oog, hij smaakt ook nog eens voortreffelijk. Je zult waarschijnlijk veel complimenten ontvangen wanneer je deze prachtige chocolade meringuetaart presenteert. Voor een feestje is deze chocolade meringuetaart dan ook uitermate geschikt.

Ingrediënten

  • Boter - 142 gram + extra voor het invetten
  • Lichtbruine basterdsuiker - 150 gram
  • Bloem - 1 el om te bestuiven
  • Hazelnoten - 156 gram
  • Eieren (L), gescheiden - 6
  • Eiwitten (L) - 4
  • Vanille-extract - 1 el
  • Rum - 1 el
  • Bitterzoete chocolade (65%), gesmolten en afgekoeld - 340 gram
  • Bitterzoete chocolade (65%), in grove stukken gehakt - 113 gram
  • Maïzena - 1 el
  • Fijne kristalsuiker - 200 gram
  • snufje zout
  • Bereidingstijd : 50 minuten
  • Baktijd : 55 minuten
  • Porties : 10 tot 12

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Zet alvast de oven op 175 °C en vet een springvorm met een doorsnede van 23 cm en een hoogte van 7 cm in.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier, vet het bakpapier in en bestuif de springvorm met de bloem.
  3. Klop de overtollige bloem uit de springvorm en zet apart.

Hazelnoten

  1. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verspreid de hazelnoten erover.
  2. Rooster de hazelnoten tot ze beginnen te geuren en de velletjes beginnen te scheuren in 10 tot 15 minuten.
  3. Haal de hazelnoten uit de oven en leg ze in een schone theedoek.
  4. Vouw de theedoek dicht en wrijf over de theedoek, zodat de velletjes van de hazelnoten loslaten.
  5. Laat de hazelnoten verder afkoelen, hak ze in stukjes en zet apart.

Cakebeslag

  1. Klop in een kom de roomboter en de lichtbruine basterdsuiker met een elektrische mixer tot een gladde massa.
  2. Voeg de eidooiers 1 voor 1 toe, na elke toevoeging goed doorkloppen, tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.
  3. Voeg de gesmolten chocolade, vanille-extract en rum toe en klop nog even goed door, tot de zojuist toegevoegde ingrediënten goed opgenomen zijn en zet apart.
  4. Doe de 6 eiwitten, samen met het zout in een kom en klop ongeveer 2 minuten op hoge snelheid tot er zachte pieken vormen.
  5. Roer een derde van het geklopte eiwit door het chocolademengsel.
  6. Vouw met behulp van een spatel het resterende geslagen eiwit door het chocolademengsel.
  7. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 25 minuten.

Meringue

  1. Meng de hazelnoten, gehakte chocolade en maïzena in een kleine kom en zet apart.
  2. Plaats de resterende 4 eiwitten en het wijsteenpoeder in een schone mengkom en klop dit met een elektrische mixer met schone gardes tot een schuimige massa.
  3. Terwijl de mixer langzaam draait, voeg je langzaam de fijne kristalsuiker toe en klop je de eiwitten tot er stijve pieken vormen, in ongeveer 8 minuten.
  4. Vouw met een spatel het hazelnootmengsel voorzichtig door het stijfgeslagen eiwit.

Taart

  1. Haal de cake uit de oven.
  2. Verspreid met behulp van een gebogen spatel het meringuemengsel over de cake en zet de cake terug in de oven.
  3. Bak tot de meringue lichtbruin en knapperig is in ongeveer 30 tot 35 minuten.
  4. Haal vervolgens de taart uit de oven, plaats de taart op een rooster en laat de taart 10 minuten staan.
  5. Maak de rand van de taart met een mes los van de springvorm en verwijder de rand van de springvorm.
  6. Laat de taart nog 30 minuten afkoelen voordat je de taart aansnijdt en serveert.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders