Brooklyn blackout taart



Deze Brooklyn blackout taart vind zijn oorsprong in Brooklyn, New York. De Brooklyn blackout taart werd tijdens de 2e Wereldoorlog bedacht door de Ebinger Baking Company en werd vernoemd naar de blackout oefeningen die in die tijd gedaan werden.

Deze beroemde Brooklyn blackout taart is een taart voor échte chocolade “die hards”, want deze taart bevat zeer veel chocolade en kán voor de doorsnee chocolade-fan misschien nét iets teveel van het goede zijn. De taart bestaat uit meerdere lagen en is gevuld met een heerlijke chocoladepudding en lekkere cakekruimels bovenop. Ik zou zeggen, probeer het eens uit en wellicht is het voor jou misschien nét zulk comfort food als voor mij.

Ingrediënten

Cakes

  • Boter, op kamertemperatuur - 113 gram
  • Suiker - 500 gram
  • Cakemeel - 230 gram
  • Ongezoet cacaopoeder - 94 gram
  • Crisco - 57 gram
  • Eieren - 3
  • Baking soda - 1 theelepel
  • Bakpoeder - 1 theelepel
  • Vanille-extract - 2 theelepels
  • Zout - ½ theelepel

Pudding

  • Ongezoet cacaopoeder - 188 gram
  • Suiker - 560 gram
  • Maïzena - 80 gram
  • Water - 675 milliliter
  • Boter - 85 gram
  • Corn syrup - 1 eetlepel
  • Vanille-extract - ½ theelepel
  • Bereidingstijd : 10 minuten
  • Baktijd : 45 minuten
  • Porties : 8 tot 10

Bereidingswijze

Cakes

  1. Beboter en bestuif 2 ronde cakevormen met een doorsnede van 23 cm en bedek de bodems van beide cakevormen met bakpapier.
  2. Mix in een kom de boter en Crisco tot een romige massa. Voeg de suiker toe en mix het geheel tot een luchtig geheel.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze na elke toevoeging met de mixer goed door.
  4. Terwijl je de mixer op lage snelheid laat draaien voeg je het bakpoeder, suiker, baking soda, vanille-extract, cacao en zout toe. Mix de ingrediënten goed door het mengsel.
  5. Terwijl de mixer nog steeds op lage snelheid staat te draaien, voeg je 1/3 cakemeel toe en vervolgens 1/3 van de melk en laat de mixer even zijn werk doen. Herhaal deze stap met het resterende cakemeel en melk.
  6. Giet het mengsel in de voorbereide cakevormen en bak de cakes of tot ze droog zijn en terugveren als je erop drukt of wanneer een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar.
  7. Laat de cakes in de cakevormen 15 minuten afkoelen.
  8. Haal ze vervolgens uit de cakevormen en laat ze op een rek geheel afkoelen.
  9. Snijd de cakes horizontaal doormidden, zodat je 4 lagen cake krijgt.
  10. Houd 3 lagen cake apart en snijd de vierde laag in stukjes en stop ze in de foodprocessor.
  11. Pulseer de foodprocessor tot je fijne kruimels krijgt.

Pudding

  1. Giet de corn syrup, 560 milliliter van het water, suiker en cacao in een roestvrijstalen steelpan met dikke bodem en breng op een matig vuur aan de kook en roer het af en toe door met een garde.
  2. Klop ondertussen in een klein kommetje het resterende water met de maïzena tot een gladde massa en voeg dit toe aan het mengsel in de steelpan.
  3. Breng het geheel vervolgens weer aan de kook, terwijl je continue blijft kloppen met de garde.
  4. Kook het mengsel al kloppend in 3 tot 4 minuten tot een hele dikke massa.
  5. Haal de pan van het vuur en roer er de boter en vanille-extract door.
  6. Giet het mengsel over in een kom en dek af met vershoudfolie.
  7. Druk het vershoudfolie tegen het mengsel aan, om velvorming te voorkomen.
  8. Laat het geheel in ongeveer 45 minuten afkoelen tot het stevig geworden is.

Taart afmaken

  1. Voor het afmaken van de taart plaats je een taart laag op een serveerschaal of taartbord en smeer de afgekoelde pudding erover.
  2. Leg de volgende taart laag er bovenop en smeer weer een hoeveelheid pudding over de taart laag uit.
  3. Leg de laatste taart laag erop en bedek de bovenkant en de zijkant van de taart met de pudding.
  4. Breng de cakekruimels aan over de bovenkant en de zijkant van de taart. Koel de taart tot op het moment van serveren.
  5. Serveer de taart dezelfde dag.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders